Eerste zelfbouwers gaan aan de slag!

De eerste zelfbouwers gaan van start! Dinsdag 17 mei zijn de eerste kavels aan de Rubenssingel onder optie verkocht. Er zijn nog een aantal kavels beschikbaar. Veel zin in het vervolg en heel benieuwd naar de eerste schetsen voor de woningen. In de volgende fase gaan we het inrichtingsplan voor de buitenruimte verder uitwerken. Dat gebeurt in samenspraak met de zelfbouwgroep. Heb je interesse? Hier vind je meer informatie.

maquette zelfbouw Rubenssingel

Kavelopties zelfbouw Rubenssingel

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Zelfbouwen in Capelle

In Capelle kan op twee locaties door particuliere initiatiefnemers zelf gebouwd worden. Van een eigen unieke geschakelde woning, een ‘Tiny House’, tot vrijstaand huis met bedrijfspand. In december kwamen de eerste potentiĆ«le zelfbouwers op de ZelfbouwZaterdag af. Ook op de tweede bijeenkomst op 2 februari gaan we met de gemeente Capelle aan den IJssel weer mensen begeleiden en verder helpen om hun eigen plek (stede!) te bouwen. Voor beide locaties hebben we maquettes gemaakt waarin mensen opzoek kunnen naar de plek en vorm van hun eigen woning en eventueel bedrijfsgebouw. Artikel-AD-ZelfbouwZaterdag-Capelle-a_d-IJsselmaquette-Rubenssingelmaquette-De-Mient

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Gebiedsvisies Capelle a/d IJssel

CapelleNaast de eigen projecten ondersteund Ellemijk Marks momenteel ook het team Stadsontwikkeling van de gemeente Capelle aan den IJssel. Voor een aantal locaties worden gebiedspaspoorten opgesteld. Deze maken onderdeel uit van de Centrumvisie voor Centraal Capelle die parallel ontwikkeld wordt.

Posted in Uncategorized | Leave a comment